Hírek jan. 17., vas.

Nagyon köszönjük a felajánlásokat a szentségőri szolgálatra, így a következő időszakban minden órában biztosítani tudjuk a két szentségőr jelenlétét.      Nardai Kati

Január 19-én a hittan órát Birher Nándor tartja, online közvetítjük, este ½ 7 órai kezdettel.

Kápolnánkban 2021. január 31. – február 5. között online szervezett kísért imádság hete lesz. A lelkigyakorlat kiírását és a jelentkezési lapot megtalálod itt. Jelentkezési határidő: január 24.

Arendtné Salacz Nadine (salacznadine@gmail.com)

Vízkeresztkor megünnepeltük, hogy Jézus Krisztus megjelent földünkön, világunkban, hétköznapi életünkben, otthonunkban. Ezért indult innen a házszentelés, lakásszentelés szokása. Erre szívesen hívjuk fel főként azok figyelmét, akik új lakásba költöztek, vagy régen volt náluk lakásszentelés. Jelentkezés Gyuri atyánál.

Árpádházi Szent Margit ünnepén, január 18-án a mi kápolnánkban is van lehetőség a könyörgő imanaphoz csatlakozni. A reggeli szentmisét magyar népünkért és egyházunkért ajánljuk fel.                                    Gyuri atya

Az Ökumenikus Imahét 2021. január 17-tól 24-ig tart. Az imahét anyagát a Grandchamp-i szerzetesi közösség tagjai állították össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek.” (Jn15,5-9).
Az országos ünnepi nyitó istentisztelet január 17-én, vasárnap 17 órakor lesz Budapesten a Szent István-bazilikában. Szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros és igét hirdet Steinbach József református püspök. Kápolnánk a heti szentmisék közös könyörgéseivel kapcsolódik be a kezdeményezésbe.

https://katolikus.hu/cikk/ulesezett-a-magyar-katolikus-puspoki-konferencia-24372247 A kápolnatakarítást január 16-án a Csóka és Schuszter család, január 23-án pedig a Lapis család vállalta. Köszönjük.