Teremtésvédelem

Közösségünk programjait és tevékenységeit igyekszünk teremtésvédő módon szervezni. A különböző közösségi helyszíneken is (K41, SarokPont) figyelünk a szelektálásra, illetve, a minél kevesebb szemét termelésére!


A munkacsoport bemutatkozása:


Szemétmemória:


Kezdődik a Teremtés hete: egyre több plébánián, illetve keresztény közösségben szerveznek ilyentájt teremtésvédelmi programokat. Tavaly erre az időszakra időzítettük mi is a sarkon található cserepes fácskák elültetését: a tölgyfánk megfontoltabban, a mandulafa lendületesebben nő, azonban a mézgás égerünk a bajnok egyelőre. Sajnos még mindig sokan szemetesnek nézik a cserepeket, mindenkinek köszönöm, aki locsolással, vagy ezen szemetek eltávolításával segíti növekedésüket.

Én személy szerint ezen teremtés heti akcióknál még fontosabbnak látom, hogy rendezvényeinket, helyszíneinket, majd ennek nyomán saját életünket is teremtéstudatos módon szervezzük. Vannak ám szelektív szemetesek a Sarokpontban is, az üveg- és komposztgyűjtést is megoldjuk rövidesen. Lesznek egyéb akciók is: szakadt zoknik, befőttesüvegek, és egyéb jól hasznosítható hulladékok gyűjtését, és megfelelő újrahasznosítását tervezzük.

Örömmel hallottam, hogy már vannak, akik használják, illetve esetleg tervezik használni a Feneketlen-tónál található közösségi komposztálót. Akik így tesznek, örömmel látjuk őket a Feneketlen(-)tavi komposztbarátok facebook csoportban, ahol egyre tevékenyebb módon is kivehetik a részüket a komposzt életéből, ha szeretnék. A tudnivalók a nem facebook-felhasználók számára is elérhetők a https://www.facebook.com/groups/feneketlenkomposztbaratok/ címen.

Réffy Júlia