Teremtésvédelmi híreink

Örömmel adok hírt arról, hogy a Szent Gellért plébánia teremtésvédelmi csoportja után a Szent Imre plébánia SZIE Zöld Köre is aktivizálódott, és mindkét csapat tele van ötletekkel teremtett világunk megóvása érdekében. Ez persze nem jelenti azt, hogy közösségi helyszíneiken olyan szinten mindenre kiterjedő szelektív hulladékgyűjtésre van lehetőségük, mint itt a Karolinán, használjuk ki tehát ezt a lehetőséget mi is, és ötleteljünk tovább! 
Hogy hogyan kapcsolódik az ökológiai válság megoldására való törekvés keresztény meghívásunkhoz, ahhoz sok szeretettel ajánlom az alábbi konferencia előadásait, különös tekintettel Nobilis Márió atya megszólalására, ami a 34. percnél kezdődik:
https://www.youtube.com/watch?v=bSGAqRLcCsA
A teremtésvédelem azonban nem csupán a helyes hulladékkezelésről szól: a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület autómentes nagyböjtre hívja a közösségeket. Próbáljuk minimalizálni az autóhasználatot, ha mégis muszáj, tele autóval induljunk neki: ez is könnyebben megoldható egy jól működő közösségben.
Aki pedig szeretne jobban megismerkedni a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel, annak sok szeretettel ajánlom a www.teremtesvedelem.hu oldalt és a Teremtésvédelem facebook-oldalt. Ezeken sok egyéb mellett a Naphimnusz Műhely alkalmairól is lehet olvasni, ahol személyes találkozásra is lehetőség van az egyesület tagjaival. A következő előadást Halupka Gábor geológus tartja február 14-én este fél 7-kor a Sapientia Hittudomány Főiskolán A NYUGALOMTÓL A KÉTSÉGBEESÉSIG – S TOVÁBB A CSELEKVÉS FELÉ címmel (előtte 6-tól szentségimádás az első emeleti kápolnában).Aki pedig valóban cselekedne teremtett világunk megóvásáért, annak szívesen állunk rendelkezésére a továbbiakban is.
Szeretettel,
Réffy Juli