Ruhagyűjtés

Őszi ruhagyűjtésünket idén a SarokPontban (Karolina út 37/b), – az utóbbi években tapasztalt zsúfoltság enyhítése érdekében – két egymást követő hétvégén (mindkét esetben ugyanazon a helyszínen) tartjuk meg.

Elsőként, november 13-14-én 10-15 óra között a gyermekholmik (ruhák, cipők, játékok, sportszerek, működőképes biciklik) csere-beréjére várjuk a családosokat, segítőkész fiatal édesanyák közreműködésével. 

Egy héttel később, november 20-21-én, 8-19 óra között lesz a felnőttruhák és apróbb használati tárgyak vására, a korábban már megszokott módon. Továbbra is arra törekszünk, hogy az el nem kelt holmikat ajándék gyanánt adhassuk tovább Grunda János atyának. Ebben igen nagy segítség – hálásak vagyunk érte, ha az adományokat ki-ki összehajtva, nagyobb mennyiség esetén fajtánként (lehetőleg reklámmentes kenyeres/szemetes/stb. zacskókba) csomagolva adja át. (Gyermekeknek való dolgokat természetesen a második hétvégén is el lehet még hozni.)

A gyermekruha vásárhoz kapcsolódva lehetőséget biztosítunk a lyukas zoknik gyűjtésére újrahasznosítás céljából. Kérjük, hogy ezeket külön csomagban, felcímkézve adjátok le. Foltos, lyukas, vagyis továbbadhatatlan gyerekpólókkal is lehet mit kezdeni: aki szeretné és elhozza, a helyszínen varrunk belőle neki olyan zsákot, amit vásárláshoz lehet használni a péksüteményhez, gyümölcshöz kitett nejlonzacskók helyett.