Kitekintő 2024. márc. 19.

A Szent Imre Gimnáziumban tartott nagyböjti háromalkalmas lelkigyakorlat befejező része 2024. március 20-án szerdán este fél 8-kor lesz. Téma: Hová mész? A jövőről nem sokat tudunk. Ám a múltat figyelve gyakran eloszlanak az aggályaink. Jézus fényében másként kapcsolódunk a körülöttünk élőkhöz, és másféle válaszokat adunk. A lelkigyakorlatot Dr. Martos Levente Balázs esztergom-budapesti segédpüspök tartja. Egyéb részletek:
Lelkigyakorlat a Szent Imre Gimnázium dísztermében.

Kedden este 8-kor lesz Hegedűs Endre és Katalin ötvenedik otthoni házikoncertje „Csak Bach” címmel. Részletek és elérhetőség:
Házikoncert Hegedűs Endrével

A Magyar Kurírban olvashatunk beszámolót a Vérrel Könnyező Szűzanya Győrben tartott búcsúünnepéről, amelynek alkalmából Veres András megyéspüspök mutatott be szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az együttérzés, a szenvedés, a szeretet és a vigasztalás könnyeit hullató Szűzanyához nagyszámú sokaság fohászkodott március 17-én.
Az igazi együttérzés szeretetből születik

A Zarándok Ma weblap Lelkiség rovatában olvashatjuk, hogy nagyböjt ötödik vasárnapján, a szenvedés vasárnapján egyházunk ezt az önmarcangoló, tépelődő jézusi lelkiállapotot tárja elénk János evangéliumából. Ehhez kapcsolódnak Sebestyén Péter gondolatai:
Fekete vasárnap – a halál árnyékában

A Vatican News weblap oldalain olvashatjuk, hogy Ferenc pápa még februárban interjút adott a svájci rádiótelevízió (RSI) munkatársának. Az interjú második részét olvashatjuk most, melynek témája:
A háború kollektív bűn, őrültség, mindig emberi vereség