Kitekintő 2024. máj. 28.

 1. A Magyar Kurír Koncz Leventének: A gyerekek rögtön a mennybe jutnak – Jeri könyve című könyvének nagy érdeklődéssel kísért könyvbemutatójáról számolt be. Azt mondják, egy gyermek elvesztése a legnagyobb tragédia, ami egy szülőt érhet. Az ötgyermekes Koncz Levente és felesége, Helga, 2020. október 26-án, egy nappal a családfő 48. születésnapja előtt tudta meg, hogy legkisebb gyermeküknek, a hat és fél éves Jeromos fiuknak agydaganata van, ráadásul nagy és rossz helyen. A kis Jeri fél év múlva, 2021. május 25-én hazaérkezett Teremtőjéhez. További részletek:
  Halálunk után nem hullunk a semmibe – A gyermekek rögtön a mennybe jutnak
 2. A Vatican News tudósít Ferenc pápának a gyermekek I. világnapjára küldött üzenetéről, amely a gyermekek egymás közti és az Úr Jézussal ápolt barátságáról szól. Mindenekelőtt személyesen mindegyikteknek címzem, … mert „drága és becses” vagy Isten szemében – írta a Szentatya az üzenetében:
  Ferenc pápa üzenete a gyermekek I. világnapjára: Isten ajándéka vagyunk, köszönjük meg!
 3. A Keresztény Értelmiségiek SZövetségének (KÉSZ) YouTube csatornáján a Hitből pajzsot sorozat keretében Kubik Annával találkozhatunk. Az epizód címe: Apostollá válni. Milyen a kapcsolata Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek a Szentlélekkel? Hogyan tapasztalta meg a Szentlélek erejét a csíksomlyói búcsún vagy a Szentatya Hősök terei miséjén? Hogyan tudja átadni Isten szeretetét és üzenetét a színpadon? Milyen számára kedves szerepeket játszhatott el élete során, amelyek személyesen is megérintették? Mit gondol arról, hogy káromkodhat-e egy keresztény színész, ha a szerepe ezt megkívánja? És vajon mondhat-e nemet akkor, ha a kapott feladat ellenkezik a meggyőződésével? Mindezt megtudhatjuk az alábbi linken elérhető videóból:
  A Lélek útján: Kubik Anna
 4. Ugyancsak a KÉSZ YouTube csatornáján a Hitből pajzsot sorozatban találkozhatunk Gájer László római katolikus pappal. Az epizód címe: Lelki tavasz. Gájer László a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető tanára vall fiatalkori istenélményéről, amely komoly lendületet adott a hitének. Beszél pünkösd jelentőségéről, és arról a minőségi változásról, amely bekövetkezett az életében azzal, hogy elkezdett reggelente korábban felkelni, és egy órát csendes imával tölteni. A videóból megtudhatjuk, miért érdemes időt és energiát fordítani az imádságra.
  Lelki tavasz: Gájer László
 5. A Zarándok Ma weblapon olvashatjuk Udvardy György érsek levelét, amelyben azt írja, hogy Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. Ezentúl tehát hivatalosan is vértanúnak nevezhetjük őt. Ugyanitt olvashatjuk Bódi Mária Magdolna életrajzi áttekintését is.
  Ferenc pápa elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot