Kitekintő 2024. máj. 21.

Zarándok Ma weblap beszámol a Hittani Dikasztérium új dokumentumáról, amely a feltételezett természetfeletti jelenségek (pl. Mária-jelenések) elbírálási normáit frissíti. A nihil obstat-tól (semmi akadálya) a negatív elbírálásig hatféle besorolásba kerülhetnek az egyes jelenségek. Részletek:
Frissültek a feltételezett természetfeletti jelenségek elbírálási normái

Pünkösdvasárnap az esztergomi bazilikában nyolcvanegy fiatal és felnőtt részesült a bérmálás szentségében. A Magyar Kurír-on olvashatjuk Erdő Péternek az ünnepi szentmisén elhangzott homíliáját, melyben a főpásztor rámutat: a történelem és a természet váratlan körülményei sok olyan helyzet elé állítják az emberiséget és a közösségeket is, hogy a Szentlélek útmutatása és ereje nélkül eltévedhetünk az útvesztőben.
Krisztus vetését a Szentlélek érleli

777 weblap képes és videós beszámolót állított össze a csíksomlyói búcsúra induló zarándokokról, melyen az idén is százezrek vettek részt. Az ünnepi szentmisén Felföldi László pécsi megyéspüspök tartott prédikációt. Habár a megtelt nyereg látványa kétségtelenül lenyűgöző és csodálatos, gyakran nem is tudják a búcsúban még nem járt emberek, hogy mekkora áldozatot tesznek a zarándokok, hogy eljussanak a híres csíksomlyói nyeregbe.
Hajnali sötétségben fénylő szívek

Az Axioma weblap szemlézi az Agapé pünkösdi adását, melyben melyben Vágvölgyi Gergely műsorvezető vendégeivel a következő kérdésekre keresi a választ:
Ki a Szentlélek? Mit ünneplünk pünkösdkor? Ma is vannak csodák?

777 weblapon olvashatjuk Szent Ágoston Szentlélek-hívó imádságát, mely segít nekünk abban, hogy valóban elhiggyük: a Lélekben erő van.
Szent Ágoston Szentlélek hívó imádsága – nemcsak Pünkösdre!