Kitekintő 2024. június 4.

 1. A Magyar Kurír beszámol arról, hogy új, egyéves vallástudományi képzés indul Budapesten. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán induló képzés szakfelelősét, Bagyinszki Ágoston OFM rektorhelyettest kérdezte a Magyar Kurír az új képzésről.Kulcs a többpólusú világ megértéséhez”
 2. A Zarándok weblapon olvashatjuk Ferenc pápa Úrangyala imádsága kapcsán elmondott beszédét. Krisztus Szent Teste és Vére ünnepén a pápa arra buzdított, hogy Jézushoz hasonlóan mi is váljunk megtört kenyérré és „eucharisztikus emberekké”. Legyünk egy új világ prófétái és építői, győzzük le az önzést és nyíljunk meg a szeretetnek
  Jézus ajándékba adta egész életét
 3. A 777 weblapon olvashatjuk. hogy Csépányi Gábor atya évek óta szervezi a gyermekre vágyó házaspárok lelkigyakorlatát. Buzdító gondolatait ezúttal a 777 által szervezett imaesten fogalmazta meg (Az alábbi linken az ott készült videó is megtekinthető):
  Ne a hiány határozza meg az életeteket!
 4. A Vasárnap weblapon olvashatjuk, hogy Úrnapján az Oltáriszentséget ünnepli az Egyház. Sok oldalról megközelíthetjük ezt a misztériumot! Lehet az Úr nagylelkű ajándékaként, lehet az Egyház szentségi életének „csúcsaként és forrásaként”, vagy az Élet Kenyereként is, de lehetne még számtalan oldaláról vizsgálni! Hiszen az Eucharisztia az egész lelki élet minden mélységét magába foglalja, az Egyház minden tevékenységét áthatja és a világot is megszenteli.
  Molnár Miklós atya: Eucharisztikus élet
 5. Az Axioma weblapon olvashatjuk, hogy egyre több megtérésről hallunk szerte a világon. Köztük számos volt ateista és híresség is beszámolt arról, hogyan talált utat Istenhez. Kérdés, hogy ezek valódi megtérések, vagy csak a kulturális kereszténység termékei?
  Feléled a kereszténység a Nyugaton – fantázia vagy valóság?

+1.   A nyár kezdete előtti utolsó, #53. házi koncertjére hív minden zeneszeretőt Hegedűs Endre és Katalin. Az alábbi linken elérhető meghívón a Holdfény Esték programjai is olvashatók:
53. Házikoncert