Kitekintő 2024. június 18.

A Zarándok Ma weblapon olvashatjuk, hogy Ferenc pápa június 13-án pénteken reggel fél kilenc órakor találkozott az Apostoli Palota Kelemen-termében a humor világának 107 képviselőjével, hogy megerősítse őket küldetésükben. A találkozót a Kultúra és a Nevelés Dikasztériuma, valamint a Kommunikációs Titkárság közösen szervezte azzal a céllal, hogy kapcsolatot teremtsenek a katolikus egyház és humorista művészek közt.
A nevetés áttöri a társadalmi korlátokat és kapcsolatot épít

A 777 weblapon olvashatunk az apák napjáról. Sokszor beszélünk az édesanyák szerepéről, és adunk hálát nekik, értük, amiért felneveltek. De ne feledkezzünk el az édesapák hatalmas szerepéről sem, amelyre jó alkalmat ad az apák napja, amelyet minden évben június harmadik vasárnapján ünneplünk.
Apák, fontosak vagytok!

A Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatunk a debreceni kötődésű keresztény pop-rock zenekarról amely 2019 óta szolgál rendszeresen a Református Egyházban. A formáció többek között a Csillagpont dicsőítéseinek vezetője is volt több alkalommal, illetve olyan, a Csillagpont által fémjelzett dalok szerzője, mint a „Csillag vagy”, „A te országod” és a „Szabadság”. A most megjelenő lemezük alkalmából készített velük interjút Czinke Máté:
Megjelent az Első lépés zenekar első lemeze, a „Szárnyalok”

Az Axioma weblapon olvashatjuk, hogy ha nem veleszületett egy ember szexuális orientációja, akkor milyen hatások befolyásolhatják? Mi lett az LMBTQ párti hozzáállás hozadéka a pszichológia és a pszichiátria területén? Javultak-e a mentális egészségügyi statisztikák? Többek között ezekre a fontos a kérdésekre keresi a választ a Carpe Deum legújabb adásában Földi-Kovács Andrea, amelyet az alábbi cikk YouTube hivatkozásában meg is hallgathatunk.
Carpe Deum: Mi áll az azonos nemű vonzalom hátterében?

A Jel újságJelen Idő podcastjában Balázs Zsuzsa riporter Madaserry Benvin Sebastian verbita szerzetessel beszélgetett, aki 1974-ben született Dél-Indiában. 2003-ban szentelték pappá és még abban az évben Magyarországra érkezett. A beszélgetés témája: „Hol vagyunk otthon?” Az érdekes beszélgetést a Jel újság YouTube csatornáján hallgathatjuk meg:
Hol vagyunk otthon? – Jelen Idő podcast #4