Kitekintő 2024. jan. 9.

A Magyar Kurír-ban olvashatjuk, hogy Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita január 6-án, vízkereszt napján Szent Liturgiát mutatott be Budapesten, a Fő utcai Szent Flórián-templomban, majd a Batthyány térnél megszentelte a Duna vizét.
Isten nyitott karral várja, hogy visszaöleljük
A Zarándok MaLelkiség rovatában olvashatjuk: „Az ifjú názáreti ács nem vett fel újabb rendelést – írja Hajnal Róbert egyik elmélkedésében. A szerszámokat összecsomagolta, a műhelyt bezárta, ajtajára kifüggesztette az „Elutazás miatt zárva” táblát. Eljött a Jordán partjára, beállt a sorba a bűnösök közé, és alámerült a jánosi keresztség vizében:
Ősbemutató a Jordánnál
A 777 weblapon Olasz Tímea írását olvashatjuk. „Az egyszerű imádság is lehet nagyszerű, ha benne van a szívünk” Merjünk akár röviden, akár hosszan, de őszintén imádkozni!
Egyszerűen nagyszerű
A Vatican News beszámol arról, hogy a Lisieux-i kegyhelyen Kis Szent Teréz születése 150. évfordulója és boldoggá avatása 100. évfordulója alkalmából hirdetett jubileumi év lezárásakor Marcello Semeraro bíboros január 6-án szombaton délelőtt szentmisét mutatott be a kegytemplomban. Homíliájában párhuzamot vont az Úr missziós parancsa és a bölcsek látogatása között, mely különleges módon jelent meg a kármelita nővér életében.
Lezárult a Lisieux-i jubileum
A Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatjuk, hogy A Lumen Christi Gospel kórus aranyérmes lett Svédországban. A kórus 2023-ban lett 25 éves. A jubileum alkalmából egy nagyszabású zenei anyaggal lepték meg a nagyérdeműt. Kiadásra került ugyanis az ötödik lemezük, amely ezúttal CD formátumon kívül Spotify-on is elérhető
Lumen Christi Gospel kórus