Kitekintő 2024. jan. 30.

1. A Magyar Kurír oldalain Beeri Dávid festőművész, grafikus munkásságáról olvashatunk. Kivételes rajztehetsége már gyermekkorában megmutatkozott, de családja rendkívül nehéz anyagi körülményei miatt kezdetben segédmunkákból élt, majd férfi és női divatszabó lett. Első képét huszonnégy éves korában festette. A Magyar Kurír riportere a nyolcgyermekes művésszel hajdúszoboszlói otthonában beszélgetett:
    Isten vezette a kezemet kezdetektől fogva
  2. A Zarándok weblapon olvashatjuk, hogy a biblikus szakemberek szerint Szent Márk evangélista a legegyszerűbb és legtömörebb nyelven íródott evangélium szerzője. Ő a „B” év evangélistája minden harmadik esztendő évközi vasárnapjain és hétköznapjain, mint az idén is. Evangéliumában egy olyan Jézust mutat be, aki nagyon is emberi személy, de ugyanakkor Isten hatalmas fia, aki épp a gonosz lelkek kiűzésével teszi nyilvánvalóvá isteni erejét. A weblap Lelkiség témakörben olvashatunk erről:
    A tanítás hatalma
  3. A Képmás magazinban olvashatjuk, hogy a Média a Családért Alapítvány idén tizenhetedik alkalommal díjazta a legjobb, családdal kapcsolatos cikkeket, rádió- és televízió-műsorokat. Az elismeréseket csütörtökön az Eiffel Műhelyházban adták át.
    Süveges Gergő, a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának szerkesztő-riportere örökbeadó anyákról készült riportja kapta az idei Média a Családért-díjat.
    Szabó Sándor pedig a kárpátaljai családok sorsát bemutató írásával nyerte el a Külhoni Média a Családért-díjat, amely a Kárpáti Igaz Szó című lapban jelent meg:
    A Média a Családért-díjak
    Az átadásról az Alapítvány honlapján olvashatunk bővebb tájékoztatót:
    Média a Családért Alapítvány 2023-as győztesei
  4. A Vasárnap weblapon olvashatunk arról, hogy néhányan, akik keresztény családban nőnek fel és katolikus iskolákba járnak, ebből a közegből kilépve úgy érzik, hogy egy véleménybuborékban nőttek fel. Ezt gyakorta úgy élik meg, mintha valami el lett volna rejtve a szemük elől. Talán még átverve is érzik magukat. Sőt, el is fordulhatnak ettől az értékrendtől. Mi a helyzet valójában a véleménybuborékokkal? Ezzel foglalkozik Molnár Miklós atya az írásában:
    Katolikus buborék
  5. A Vatcan News oldalain olvashatjuk, hogy a héten tartotta évi közgyűlését a Hittani Dikasztérium, melynek végeztével a Szentatya pénteken délben fogadta az Apostoli Palotában a plenáris ülés 80 tagját, élükön Victor Fernandez bíboros-prefektussal. Munkájuk elismerése mellett a pápa beszédében a szentségek, az emberi méltóság és a hit kulcsfogalmait tisztázta, majd kifejtette, hogy a szabálytalan helyzetű párok megáldása nem jelenti a kapcsolatuk megáldását.
    Szerettessük meg a szentségek üdvös erejét