Kitekintő 2024. jan. 2.

1. A Magyar Kurír Lackfi János versével kíván mindenkinek áldott, békés, boldog új évet! A költőt arra kérte a szerkesztőség, hogy az Új Ember 2024-es első számába írjon egy verset. Ez a vers olvasható az alábbi linken:
    Fogadkozások
  2. Az MKPK honlapján olvashatjuk a Püspöki Konferencia közleményét. A Püspöki Konferencia útmutatásként fogalmazza meg a lelkipásztorok számára, hogy nemi identitásától és szexuális orientációjától függetlenül egyénenként minden embert megáldhat. Részletek:
    MKPK Közlemény
    A Szombathelyi Egyházmegyében részletesebb az indoklás és a magyarázat, ezért Dr. Székely János megyéspüspök levelét is mellékeljük, melyet az Egyházmegyében élőkhöz írt a “Fiducia supplicans” című dokumentum kapcsán
    Székely János megyéspüspök levele
  3. Mi lehet az oka, hogy egyre több fiatal keresztény pár dönt a válás mellett? Mikor „elfogadható” a válás – ha egyáltalán van ilyen helyzet? A 777 weblap YouTube csatornáján elérhető Válaszkeresők című podcastjában Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta ad válaszokat a felmerülő kérdésekre.
    Miért dönt egyre több fiatal pár a válás mellett?
  4. A Vatican News írja, hogy az óesztendő utolsó liturgikus eseményét tartották a Szent Péter bazilikában december 31-én, vasárnap este öt órakor. Ferenc pápa homíliájában a hálaadás és a reménység szavait elemezte Szűz Mária példája nyomán.
    A keresztény ember Máriával együtt a remény zarándoka
  5. A Vasárnap Ma weblapon Molnár Miklós atya írja, hogy mindenki maga döntse el, van-e értelme annak, hogy megfogadjon dolgokat az újévre, valamint azt, hogy érdemes visszatekinteni, hogy a fogadalom mennyire hatott korábban! Ha nem, akkor érdemes lehet megfontolni pár alternatívát! Mit tehetek, ha változtatni szeretnék?
    Változás, de hogyan!?