Kitekintő 2024. jan. 16.

A Magyar Kurír-ban a vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódó gondolatokat olvashatjuk:
A Keresztelő miért nem követte Jézust?
A 777 weblapon olvashatjuk Cseri Kálmán református lelkipásztor gondolatait. Van olyan, hogy „mindenkor” tud örülni valaki – ahogy Pál írja a Filippieknek szóló levelében? Mi a tartós öröm forrása, amit még a külső körülmények sem tudnak hosszú időre megingatni?
A tartós öröm forrása
Divatos tiltani, hogy bárki is beleszóljon az életünkbe. Gyakran hallunk olyan megfogalmazásokat, melyek arra biztatnak: „légy önmagad, ne hagyd, hogy más határozza meg, milyennek kell lenned”! Amivel Molnár Miklós atya a Vasárnap weblapon megjelenő írásában azzal foglalkozik, hogy kinek, milyen beleszólást érdemes engedni az életünkbe! Már, ha persze, valaki engedi, hogy beleszóljak ezekkel a gondolatokkal az ő életébe!
Molnár Miklós atya: Beleszólhat az életembe?
Michael Rennier írásának fordítását olvashatjuk a Zarándok weblapon. Írását azzal kezdi, hogy „ha legközelebb olyasmivel kell foglalkoznia, ami nehéznek vagy lehetetlennek tűnik, merítsen inspirációt az alábbi gondolatokból”:
Amit Nagy Szent Leó pápa taníthat nekünk a váratlan kihívásokkal való szembenézésről
A YuoTube csatornán található Fábry Kornél atyának egy korábban megjelent 12 részes Misevlog nevű misemagyarázó videó sorozata a liturgia érdekességeiről és tudnivalóiról. Kortól függetlenül mindenkinek ajánlható, aki szeretne jobban elmélyülni a szentmise megértésében:
Minden, amit tudni akarsz a szentmiséről, de soha nem merted megkérdezni.