Kitekintő 2024. febr. 27.

 1. A Vatican News weblapján olvashatjuk, hogy február 19-e és 24-e között a vatikáni média közösségi oldalain keresztül lelkigyakorlatos gondolatokat hallhatunk a Pápai Ház szónokától Cantalamessa bíborostól, aki a pápa és a római kúria nagyböjti elmélkedéseit vezeti. Hatodik elmélkedése: Ti barátaim vagytok
  Egyperces lelkigyakorlat a Pápai Ház szónokával.
 2. A Vatican News hírt ad arról, hogy a Nagyszülők 4. világnapjára a pápa által választott téma középpontjában a „magány” áll. Ferenc pápa közzétette a Nagyszülők és idősek 2024-es világnapjára (július 28.) készülő üzenetének témáját: „Ne hagyj magamra időskoromban”.
  A Nagyszülők 4. világnapja
 3. A Vasárnap weblap a Pengető rovatában számol be arról, hogy a nagyhét kapujában Stabat Mater előadás lesz a Szent István Bazilikában. Március 25-én este 20:00 órai kezdettel mutatják be a Stabat Mater című zenés színpadi előadást az Eucharist együttes, a Trüffel Quartet és a Dramatizált Biblia társulatának tagjainak közreműködésével. Az esemény az egy évvel ezelőtti, Fájdalmak Férfia című virágvasárnapi passió folytatásának is tekinthető. Részletek:
  Stabat Mater a Szent István Bazilikában.
 4. Till Judittal NőiTérErő néven új podcastsorozatot indított a Zarándok Ma Az élet minden területéről, nőktől, nőknek szóló beszélgetések első epizódjának vendége Végh Anikó volt:
  Endometriózis, örökbefogadás – A küzdelmes boldogság
 5. A 777 OFFLINE rendezvényen Marti Zoltán februári vendége dr. Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa, morálteológus, a Sapientia tanszékvezető egyetemi tanára volt. Az est során a hallgatók által feltett több mint 80 kérdésből szemléz a 777 cikke: Hogyan érdemes egy párkapcsolatban ésszerű határokat húzni a testi intimitás terén? Mit gondol Karsai Dániel ügyéről és magáról az eutanáziáról? Hogyan élhetjük meg hitelesen a hitünket a mindennapokban?
  Papp Miklós: Életed kérdései
  A teljes beszélgetés pedig megtekinthető itt.

Kiegészítés:

A 8 hetes ima a magyar eklézsiáért következő szakasza 2024. február 25-től március 2-ig:
Ezen a héten imádkozzunk a következő nemzedék papjainak, pásztorainak, lelkészeinek, egyházi, felekezeti vezetőinek tisztaságáért, feddhetetlenségéért, másrészt a következő magyar generáció hitéért!