Kitekintő 2023. szept. 5.

„A kereszténységhez három dolog kell: hit, humor és gyomor” – nyilatkozta az Index-nek Fábry Kornél, akit szeptember 2-án szenteltek az Esztergom-Budapesti főegyházmegye segédpüspökévé. Szerinte a mostani püspököknek később meg kell hozniuk néhány népszerűtlen döntést, és a híveknek is nagyobb áldozatot kell vállalniuk hitükért. A riport az alábbi linken olvasható:
Nagyinterjú.

A zarándok ma (a korábbi KATOLIKUS.MA) weblap irja, hogy Kempis Tamás a világ legolvasottabb katolikus írója. Hogyan írhatta meg ez az ismeretlen holland szerzetes a „Krisztus Követése” c. művet, a világ legolvasottabb katolikus könyvét? Erről olvashatunk az alábbi linken:
Kempis Tamás a világ legolvasottabb katolikus írója

A 777 weblapon olvashatjuk Fekete Ági írását, aki a megbocsátásról írt egy inspiráló cikket:
Elhiszem, hogy a megbocsátás a javamat szolgálja?

A Magyar Kurír Ferenc pápa Mongóliában a szentmisén elmondott homiliáját adja közre. Címe:
Csak a szeretet oltja igazán szomjunkat!

Hegedűs Endre őszi első, összességében 44. házikoncertje (kivételesen) csütörtökön szeptember 7-kén lesz. A meghívó részletei és a házikoncert elérhetősége az alábbi linken található:
Hegedűs Endre koncert meghív

+1. A vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatjuk: DJ pap és katolikus techno tűnt fel az idei portugál Ifjúsági Világtalálkozón. Ugyanitt – a cikk végén – megnézhető, illetve hallgatható a YouTube csatornára feltett videofelvétel is.
DJ pap és katolikus techno