Kitekintő 2023. szept. 26.

A Vasárnap.hu weblapon olvashatjuk Bese Gergő atya gondolatait a vasárnapi evangéliummal kapcsolatban, amely arra tanítja a szőlősgazda munkásait, hogy a szeretet, odafigyelés, elfogadás, megbocsátás nem ismer határokat. Címe:
Isten nem egy élethosszig tartó versenyre küldött bennünket
A Magyar Kurír beszámol I. Bartholomaiosz egyetemes pátriárka elnökletével Pannonhalmán tartott Ortodox Isteni Liturgiáról. A elnöklet azt jelenti, hogy nem ő végzi a liturgiát, hanem helyette, az ő nevében egy pap. A szentbeszédet I. Bartholomaiosz pátriárka mondta. Az Isteni Liturgia végén Ausztria Metropolitája, Magyarország és Közép-Európa Exarchája, Dr. Arszéniosz Kardamakisz mondott méltatást. Mindkét beszéd fordítását is itt olvashatjuk:
Ortodox Isteni Liturgia Pannonhalmán.
A Zarándok Ma weblap oldalain olvashatunk egy elmélkedést a bűnökről:
Mit nevezünk halálos bűnnek?
A 777 weblapon Fekete Ági írását olvashatjuk, melyben a hivatáskeresés buktatóival foglalkozik. Természetes, hogy van bennünk félelem, hogy vajon megtaláljuk-e azt az utat, amelyet Isten szánt nekünk, így az a kérdés is felmerülhet bennünk, hogy mi történik akkor, ha nem sikerül, ha rossz utat választok?
Mi lesz az életemmel, ha rossz utat választok?
Az ORIGO internetes újság Kultúra rovatában olvashatunk Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművészről, zenepedagógusról, aki ötven éve tanít a Zeneakadémián. Az interjúban beszélt a tanári hitvallásáról, arról, hogyan szerezte meg 1976-ban a 300 éves mesterhegedűjét, de azt is elmondta, hogy a hetvenes-nyolcvanas években miért nem döntött úgy, hogy Nyugaton marad. Hitvallása:
Keresztény muzsikus vagyok, ez értékrendem, a szívem és a lelkem pedig a hazámé.