Kitekintő 2023. szept. 19.

Őszentsége I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka 2023. szeptember 20-25. között a Pannonhalmi Főapátság meghívására hatnapos látogatásra érkezik Magyarországra. A Magyar Kurír ebből az alkalomból készített riportot Nacsinák Gergely András görög ortodox pappal.:
Bartholomaiosz pátriárka hisz az emberben és a párbeszédben
A 777 weblapon olvashatjuk az Úrral való egység imáját és történetét. Ez a Szentíráson alapuló imádság megragadja a lényegét annak, amire Jézus leginkább vágyik; a velünk való teljes egybeolvadásra!
Lábunk együtt járjon, kezünk együtt gyűjtsön
A Zarándok Ma weblapján Ron Rolheiser atya írását olvashatjuk: Néhány évvel ezelőtt egy kollégámnak óriási csalódásban volt része. Ösztönösen kísértést érzett, hogy haragudjon, becsapja az ajtókat maga körül, magába zárkózzon. Ehelyett, megsérült lélekkel bár, de feltette magának a kérdést: mit kér most tőlem a szeretet? A választ keresve rájött, hogy bár ösztönei éppen az ellenkező irányba vinnék el, a szeretet mégis azt kéri tőle, hogy hagyjon fel a keserűséggel és magába zárkózással, és nyissa meg a szívét, ahogy sosem tette még.
Mit kér most tőlem a szeretet?
Pál Feri atya YouTube csatornáján hallhatjuk, nézhetjük meg Pál Feri atya vasárnapi gondolatait:
Vasárnapi beszéd 2023.09.17.
A Vatican News írja, hogy Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala imája előtt elmondott beszédében a következőket mondta: Kövessük Isten példáját, aki szeretetből mindig mindent megbocsát és mi is bocsássunk meg azoknak, akik megbántottak minket.
Megbocsátás nélkül nincs remény, nincs béke