Kitekintő 2023. szept. 12.

A Vatican News oldalain olvashatjuk, hogy Ferenc pápa üzenetet küldött az UNESCO főigazgatójának az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja alkalmából: Elő kell segíteni milliók hozzáférését a digitális kultúrához, és ügyelni az algoritmusok etikus használatára:
Tanuljuk meg a béke szókincsét, ne szokjunk hozzá a háborúéhoz!
Fábry Kornéllal – szeptember 2-ki segédpüspökké szentelése előtt – az EWTN katolikus TV-ben készített intejút az Igehírdető című műsorban Pálfalviné Ősze Judit. A beszélgetés az EWTN YouTube csatornáján látható:
Igehirdető – Fábry Kornél
A Magyar Katolikus Egyház honlapján olvashatunk beszámolót Fábry Kornél atya püspökké szenteléséről. A beszámolóban olvashatjuk Erdő Péter bíboros ünnepi szentbeszédét is.
„Én szentté szeretnék válni!” – Püspökké szentelték Fábry Kornélt
A 777 weblapon olvashatjuk, hogy 2023. szeptember 10-én avatták boldoggá Józef és Wiktoria Ulmát 7 gyermekükkel a lengyel Markowában, ahol a II. világháború alatt szenvedtek vértanúságot, mert zsidóknak nyújtottak menedéket. A teljes család együttes kanonizálása egyedi esetnek számít, mert eddig ilyen még nem fordult elő:
Lengyelországban boldoggá az Ulma család kilenc tagját
A Keresztény Élet portálon olvashatjuk, hogy Györkös Annabella, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ivánci fogyatékosotthonának lakója a 2023-as berlini Speciális Olimpiai Nyári Világjátékokon a kosárlabdacsapat tagjaként bronzérmet szerzett. A vele készült interjú:
Család ott van, ahol a szeretet