Kitekintő 2023. okt. 3.

A Vasárnap.hu weblap Pengető rovatában beszámolót olvashatunk az idei Péliföldszentkereszten tartott Szalézi Zenetáborról, melyet idén hatodik alkalommal szerveztek meg a tartomány fiataljainak (12-30 év). Főbb kérdések: Hogyan lesz egy egyszerű gitáros dalból szimfonikus mű? Hogyan lesz a szólamok sokaságából egy szépen szóló harmónia? A válasz, egy kreatív zenei stáb és egy hét kemény gyakorlás. Az egyik előadó, Bolyki Balázs az éneklés mellett őszintén mesélt a keresztény zenei pályáról, annak szépségeiről és buktatóiról:
Több sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg a tábor
A Magyar Kurír írta, hogy Ferenc pápa hétfőn reggel magánkihallgatáson fogadta az MKPK küldöttségét
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkárság Sajtószolgálatának közleménye
A Zarándok Ma weblapon láthatjuk és hallhatjuk a (Zarándok YouTube csatornáján is megtalálható) vasárnapi ráhangolót, melyben Heiter Robert Gottfried szepetneki plébános mondja el gondolatait a vasárnapi evangélium kapcsán:
Rossz út az állandó konfliktuskerülés
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a weblapján ( katolikus hu ) hálás köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a népszámlálás folyamatában. Külön köszönte azoknak, akik a vallási, felekezeti hovatartozásukat tudatosan is megvallották annak ellenére, hogy a vonatkozó kérdésre nem volt kötelező a válaszadás. Ennek egyik adatáról olvashatunk elemzést a 777 weblapon, mely szerint 1 millió gyermek és fiatal vallotta magát kereszténynek Magyarországon:
Népszámlálás 2022
A Magyar Kurír beszámolóját olvashatjuk a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) zárómiséjéről, melyet október elsején délelőtt Udvardy mutatott be Veszprémben. A következő KATTÁRS szervezési feladatait az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kapta meg, melyhez a kompendiumot Fábry Kornél segédpüspök vett át. Udvardi György érsek mondta a KATTÁRS zárómiséjén:
Mi vagyunk azok, akik az örömöt és a reményt megélhetjük.