Kitekintő 2023. okt. 10.

A Magyar Kurír beszámol az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozóról, melynek idei mottója: Újuljatok meg!. A délelőtt kiemelt előadója Gájer László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem teológiatanára volt. Előadásának címe:
Az ima belépés a trónterembe
A Zarándok ma honlap számokkal alátámasztva számol be a Rómában tartott szinódusi közgyűlésről, amelyet 2023. október 4. és 29. között tartanak. Címe: „Egy szinodális Egyházért: közösség, részvétel és küldetés”. Ha megnézzük a számokat, sok háttérismeretet szerezhetünk erről az egyházi eseményről.
A szinódus számokban
A 777 weblapon Szilágyi Anna gondolatait olvashatjuk, mely szerint szép dolog az, hogy élhetünk bármelyik században, néhány dolgot egyszerűen nem tudunk felgyorsítani. Isten így tervezte el, és Ő mindig arra hív, hogy Vele lelassuljunk és megéljük a pillanatokat!:
Csak egy gondolat
Ugyancsak a 777 weboldalon találunk Szilágyi Annától egy ajánlót, mely szerint 10 keresztény Instragram oldalt érhetünk el, amelyeket röviden ismertet és szívből ajánl:
10 keresztény Instragram-oldal, amelyeket érdemes követni
Az Egyház öt-parancsolatában a régi katekézis szerint így mondtuk: „vasár- és ünnepnap misét becsületesen hallgass”. Ez elhangzott minden elsőáldozási és bérmálási vizsgán. A hangsúly tehát az egyén lelki nevelésén volt. Ezzel kapcsolatban a Keresztény Élet Portál oldalain Szabó József László gondolatait olvashatjuk, melynek címe:
Miért menjek templomba?