Kitekintő 2023. nov. 7.

 1. A Szent Imre plébánia 100 éves évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból 2023-ban meghirdeti a SZENTIMRE100 – éltető közösségben című programsorozatot.
  Kapcsolódj be a közös ünneplésbe te is! Vegyél részt programjainkon, szervezz közösségi eseményt vagy légy aktív részese a Szentimre közösségének! Add hozzá kis fényedet te is a Szentimre közös ragyogásához, hogy az év végi záró eseményen minél fényesebben világíthassuk be a Szentimrevárost!
  – olvashatjuk az erre a célra létrehozott honlapon. A honlapon figyelemmel kísérhetjük a rendezvényeket, illetve itt be is kapcsolódhatunk a rendezvényekbe:
  SZENTIMRE100
 2. Zarándok Plusz nevet viselő YouTube csatornán a Zarándok podcasttól eltérően aktuális ügyekkel, kérdésekkel foglalkoznak. Megszólaltatnak olyan embereket, akik segítenek jobban értelmezni a körülöttünk és olykor a bennünk is zajló eseményeket. A mostani beszélgetésen Kocsis Fülöp érsek, metropolita volt a meghívott, akivel a szinódusról beszélgettek:
  Konszenzus volt a szinóduson
 3. A Magyar Kurír ír arról, hogy a Pálferi Alapítvány ősszel indított új, Keddek című – kéthetente megrendezett – előadás-sorozatán a budapesti Szent Margit Gimnáziumban Török Csaba, az esztergomi főszékesegyház plébániai kormányzója, az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára ezzel a címmel tartott érdekes előadást:
  Mit jelent keresztény hívőként megújulni?
 4. A Vasárnap hu weblapon Bese Gergő atya vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódó gondolatait olvashatjuk, ahol Jézus számon kéri a farizeusokon, írástudókon a törvények betartását, megélését. Hiszen számtalan terhet raktak a hívők nyakába, ők maguk azonban kibújtak alóla:
  Figyeljünk Jézusra, a mi Mesterünkre, hogy szavaink és cselekedeteink összhangban legyenek!
 5. A Magyar Kurír számolt be arról, hogy a Kaposvári Egyházmegyében alapít házat a szenvedélybetegeknek a Fazenda da Esperança közösség. A Sarokpontban erről a közösségről tartott előadást az idén Szkladányi Laci Domonkos unokája, aki a vezetője lesz a kaposvári háznak.
  A Kaposvári Egyházmegyében alapít házat a Fazenda da Esperança közösség