Kitekintő 2023. nov. 28.

Süveges Gergő weblapján találhatjuk az Apakulcs ingyenes adventi kalendáriumát, amelyben november 27-e és december 24-e között minden napra jut egy írás, amelyek nemcsak olvashatók, hanem Péczeli Dóri jóvoltából hallhatók is az ablakokban.
A kinyíló ablakok mögött 28 ragyogó, megérintő, vidám, elgondolkodtató, vagy csak egyszerűen gyönyörű írás található az apaságról, a kapcsolódásról – és a szeretetről. A kalendárium teljesen ingyenes, csak kattintani kell:
Apakulcs 2023 adventi kalendáriuma
A Zarándok Ma weblap beszámolójában olvashatjuk, hogy a liturgikus év utolsó vasárnapján, Krisztus, a Világmindenség Királya ünnepén Ferenc pápa nem jelent meg a vatikáni Apostoli Palota ablakában, hanem a Szent Márta Ház kápolnájából mondta el az Úrangyala imát. Elmélkedésében, amelyet Paolo Braida prelátus, az Államtitkárság irodavezetője olvasott fel, a Szentatya Krisztus Király stílusára mutatott rá, ami „együttérzés, irgalom, gyengédség”.
Szeressük Királyunkat, Jézust, a legkisebb testvéreiben
A 777 weblapon olvashatjuk, hogy miközben a háborús helyzet nem csillapodik Izrael és a Hamász között, egy keresztény missziós szervezet (a CBN keresztény portál) jó hírről tett jelentést: több mint 200 muszlim Gázában találkozott Jézussal álmában, és kérdezősködni kezdtek a kereszténységről, a Krisztus-követés útjáról.
Több százan találkoztak Jézussal álmukban a gázai övezetben
A Katolikus Hetilapok Országos Szövetsége, az Olasz Folyóiratok Sajtószövetsége, a „Corallo” és az „Aiart – Cittadini mediali” egyesületek delegációjához fordulva a pápa arra ösztönözte őket, hogy támogassák a „kommunikáció ökológiáját” a digitális világban, és kövessék Boldog Carlo Acutis példáját.
Ferenc pápa arra kérte a jelenlévőket, hogy a mai nagy, egyre gyorsabb és információval túlterhelt „kommunikációs sztrádák” világában mindig három utat kövessenek. Ennek részleteiről olvashatunk a Vatican News alábbi cikkében:
Szeretetközösség legyen a digitális világban
A Magyar Kurír ad hírt a Szent István-bazilikában, Krisztus Király ünnepének előestéjén tartott ifjúsági zenés szentségimádásról. Az elmélkedéseket három segédpüspök, Mohos Gábor, Fábry Kornél és Martos Levente Balázs vezette, melyek a Ferenc pápa által meghirdetett ifjúsági világnaphoz kapcsolódtak. Az elhangzottakról készült beszámolót itt olvashatjuk:
Mi adhat reményt napjainkban?