Kitekintő 2023. nov. 21.

A Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatunk Csernus Palkóról, aki sokat foglalkoztatott DJ-ként tölti mindennapjait. Csernus Palkó, alias Paulmetric több éve aktív a magyar szórakoztatóiparban. Mégis az egyik legérdekesebb jellemző, ami megkülönbözteti őt a kortársai közül, az a keresztény hite, amit egyáltalán nem rejteget és nem is szégyell beszélni róla.
Csernus Palkó – A magyar keresztény DJ-k úttörője
A 777 weblapon olvashatjuk Szilágyi Anna fordítását, amely néhány egyszerű stratégiára hívja fel a figyelmet. Ezek alkalmazásával képesek vagyunk megnyugtatni a testünket és az elménket, amikor a „harcolj vagy menekülj” üzemmódba kerülünk. Ha egy helyzetet ugyanis fenyegetőnek élünk meg, a szervezetünk automatikusan vészjelzést ad le, és három opció közül választ: harc, menekülés vagy lefagyás.:
4 hatékony megküzdési mód a szorongás ellen
Ugyancsak a 777 weblapon olvashatjuk Szilágyi Anna írását, amelyben a számára izgalmas, elgondolkodtató Mesterjátszma című filmre hívja fel a figyelmet. Olyan alkotás, amely magába ránt, mélységet ad – és nem csak addig tart bennünk, amíg meg nem jelenik a stáblista. Egy meghurcolt pap karakterén keresztül ráadásul a hitünkkel kapcsolatban is elgondolkodtat és felráz:
Mesterjátszma
A Zarándok weblapon olvashatunk egy cikket, amely néhány nappal a szinódus zárása előtt látott napvilágot Sr. Helena Burns, FSP nővér (Szent Pál Leányainak Társasága) tollából. Érvelése a szinódusi összefoglaló jelentés megjelenése után is érdekes marad, ezért érdemes elolvasni:
Hagyjuk abba a nők felszenteléséről szóló szinódusi beszédet
Az idén májusban nyitotta meg kapuit Nyíregyháza belvárosában, a Bethlen Gábor utcában, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szomszédságában a Görögkatolikus Múzeum és Szent Atanáz Vendégház. A Magyar Kurír jóvoltából mi is megismerhetjük ezt a többfunkciós intézményt. Látogatás a nyíregyházi Görögkatolikus Múzeumban:
Ahol kézzelfogható Isten jelenléte