Kitekintő 2023. nov. 14.

A Zarándok Ma weblapon olvashatunk egy cikket Hegedűs Katica fordításában arról, hogy amikor az élet nehézségeivel szembesülünk, hajlamosak vagyunk arra, hogy beletörődéssel egyfajta pesszimizmusba zárkózzunk be. Ezzel szemben Isten mindannyiunkat arra hív, hogy emeljük felé tekintetünket és támaszkodjunk rá:
Vajon a beletörődés miért nem keresztény hozzáállás?
A Magyar Kurír oldalain olvashatjuk Kovács Zoltán mariológus, egyetemi tanár érdekes írását, melyben az idősödés, az elmúlás szemszögéből tekint a Szűzanya életére:
Milyen időskora lehetett a Szűzanyának?
Ha szóba kerül a krizantém, a krizantén vagy krizantin – bárhogy is, bárhol is –, a legtöbb embernek először a gyász, az emlékezés, a halottak napja, az elhunyt szeretteink sírja jut eszébe. Pedig nem csupán a temetőket ékesíti ez az őszirózsafélék családjába tartozó gyönyörű virág. A művészek is újra és újra rácsodálkoznak szépségére, sokszínűségére, kései virágzásának lehetséges üzenetére. A Keresztény Élet hírportálon Filip Gabriella írását olvashatjuk, amelyben kibővíti ismereteinket erről a gyönyörű virágról:
Krizantémok
A terjedelmes szinódusi összefoglaló jelentés eddig csak világnyelveken, köztük angolul vált elérhetővé. A Megújul weblapon most olvasható ennek a jelentésnek a nem hivatalos magyar nyelvű szövege:
A szinódusi összefoglaló jelentés magyarul