Kitekintő 2023.márc.7.

A Szent ImrePlébániaNagyböjti Estéinek második időpontja március 8-án (szerda) este 19.30-kor lesz a Szent Imre Gimnázium Dísztermében. Előadó: Fabiny Tamás evangélikus püspök. Lelkigyakorlatának címe: A kereszt formájú egyház és a szolidáris ökumené. Egyéb részletek az alábbi linken olvashatók:
Egy úton húsvét felé
A Magyar Kurír interjút készített Érszegi Márkkal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vallásdiplomáciai Osztályának vezetőjével a vallásdiplomáciáról:
A magyar szentek is összekötnek más népekkel
Koronkai Zoltán jezsuita szerzetes írja, hogy Ferenc pápa közvetlensége és egyszerű életstílusa miatt nem szűnik megnyerni a fiatalok szívét. A jezsuita szerzetes a „Van célom! Kaszap István, egy Istent kereső fiatal” című könyvében ír erről, melynek egy részlete a Szív jezsuita újság márciusi számában jelent meg. A 777 weblap ebből szemlézett:
Ferenc pápa lényegi szerepet tulajdonít a fiataloknak az egyház megújulásában.
A 777 weblapon olvashatjuk Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa elgondolkodtató írását a lelki szegénységről és a lágy szívről:
A nagyböjt annak az ideje, hogy felismerjük bűnösségünket.
Az Őrtüzek Imádság Háza március 15-én hív minden keresztényt, hogy imádkozzon nemzetünkért 8.00 és 23.00 közötti időpontban. Mindenki saját otthonában imádkozik az általa kiválasztott időpontban. Részletek:
Jézus legyen az Úr Magyarországon