Kitekintő 2023.márc.21.

A Katolikus ma weblap Lelkiség rovatában olvashatjuk, hogy Szent József keresztény realizmusra tanít minket. Elfogadni a valóságot olyannak, amilyen, nyugodtnak maradni a viharban, a csónak kormányzását Istenre bízni:
Szent József keresztény realizmusa
A 777 weblapon olvashatjuk Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa elgondolkodtató írását a civilizált és a művelt ember közötti igen fontos különbségről:
Ezért nem mindegy, hogy civilizált, vagy művelt vagy!
A 777 weblap tudósít Martí Zoltán és Dr. Schattmann Ferenc jogásszal a téma szakértőjével, hogy mi vezetett odáig, hogy egyre többen a német katolikus egyház kiválásától tartanak? Melyek a legfőbb ellentétek a Vatikán és a németek között? Mit mondanak a bajorok? Előfordulhat-e, hogy a Vatikán tesz pontot az ügy végére?
Mi történik a német katolikus egyházban?
A Vatican News ír arról, hogy a Pápai Életvédő Akadémia, nemzetközi szakmai konferenciát szervezett saját, 28. évi közgyűlése keretében. A „Személyre irányulás és új technológiák a közjó érdekében” címmel tartott konferencia első eladója Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus volt. A Vatikáni Rádió a vele készített beszélgetésről számol be:
Interjú Karikó Katalin biokémikus kutatóval a vatikáni életvédő konferencia után
A Keresztény Élet portálon olvashatjuk Kipke Tamás írását a nagyböjti nehézségekről. „Benne vagyunk a nagyböjtben, és tele volnék feladattal. Régóta húzom-halasztom a böjtölést – énem jobbik fele éppúgy tanácsolja, mint az orvosom –, de bevallom, nem szeretek böjtölni.” Az érdekes gondolatok címe:
Változtasd meg…