Kitekintő 2023.márc.14.

A Magyar Kurír-ban olvashatjuk Ferenc pápa szerdai katekézisét, melyben a II. Vatikáni Zsinat erre vonatkozó tanítása alapján az evangelizációról mint egyházi szolgálatról elmélkedett:
Az evangélium továbbadása minden keresztény feladata!
Február 25-én a “Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja” alkalmából a Budakalászon tartott megemlékezésen előadó volt a 96-dik életévében járó Dr. Kerényi Lajos piarista szerzetes is. Lajos atya előadását meghallgathatjuk a YouTube csatornán:
Lajos atya megemlékezése
A Keresztény Élet portálon egy rövid, tanulságos történetet olvashatunk a gazdagok életének árnyoldaláról. Természetesen a valóság nem ennyire fekete és fehér:
Nagylelkű szegények, fukar gazdagok
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Gyümölcsoltó Boldogasszony napján – kápolnánk búcsúnapján – az idén is folytatja az ünnephez kapcsolódó imaláncát, melyre szeretettel hívják a KÉSZ-csoportokat és minden lelkes imádkozót!:
KÉSZ-imalánc a békéért
A 777 weblapon Szilágyi Anna írását olvashatjuk Vecsei H. Miklós Junior Príma-díjas színész életútjáról. (Ugyanitt a vele készült riportot is megnézhetjük a YouTube-on.) A fiatal művész beszélt a művészet és a hit kapcsolatáról, a családi hátteréről és arról a „másik dimenzióról”, amely szerinte megkerülhetetlen:
Hit nélkül nem tudom elképzelni az életemet