Kitekintő 2023.máj.30.

A Magyar Kurír beszámol arról, hogy 25 éves az Új Jeruzsálem Közösség. Ebből az alkalomból pünkösd vigíliáján ünnepi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Informatikai Karán. Az ünnepi szentmiséről a beszámoló:
Nem elég szomjazni a Szentlelket, hinni is kell Krisztusban
A 777 történetében sokfajta írást olvashattunk, azonban a mostani teljesen egyedi. Két fiatal pap egymást interjúvolja! Lőw Gergely atya és Kovács Zoli atya Pünkösd ünnepén a Szentlélekről mondják el gondolataikat – és kérdezik társukat!
Mi történik, ha két fiatal pap elkezd beszélgetni a Szentlélekről?
Pünkösd ünnepével változik a római misekönyv! Sok téves és félinformáció kering a világhálón a szövegről, ugyanakkor fontos lenne, hogy a hívek ne „egyszer csak” hirtelen a szentmisében szembesüljenek az új szöveggel. A Credóban, mely a Katolikus Ma új podcast-sorozata, az új misekönyvről beszélgetett Harasztovics Arnold dr. Kajtár Edvárd atyával, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán a Liturgika és Lelkipásztorkodástan Tanszék vezetője:
Megújult misekönyv. Van változás?
A Vatican News beszámol arról, hogy a Szent Péter bazilikában tartott pünkösdi szentmise után a Szentatya arra buzdította a Szent Péter teret megtöltő híveket, hogy ne zárkózzanak be félelmeik, aggodalmaik labirintusába, hanem fohászkodjanak a Szentlélekhez, aki érezteti velünk a Mindenható Isten végtelen szeretetét:
Isten végtelen szeretete nem hagy el bennünket.
A Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatjuk Pataky Attilával, az Edda Művek énekesével és dalszövegírójával készített riportot abból az alkalomból, hogy jövőre ötven éves lesz az Edda Művek. A hitről, hitelességről és az életpályáról készített beszélgetést itt olvashatjuk:
Pataky Attila: Odaátra gyűjtök