Kitekintő 2023.máj.23.

 1. A Magyar Kurír beszámolóját olvashatjuk a a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóról, melynek mottója: „Egy szívvel lélekkel” volt.
  Az egységet nem építjük, hanem felismerjük
 2. A Vatican News oldalain olvashatjuk Ferenc pápa felhívását, melyet a Regina Coeli elimádkozása után intézett a háborúk, erőszakos konfliktusok befejezésére, a fegyverek letételére. Felemelte szavát Szudán szenvedő lakossága és a meggyötört ukrán nép érdekében:
  „Ne szokjunk hozzá a háborúhoz!”
 3. A Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatunk a pápalátogatás ihlette Magyar fohász 2023 klipről. Itt meghallgatható a dal, valamint Keresztes Ildikó, Vastag Csaba és Rétvári Bence parlamenti államtitkár gondolatai a Magyar Fohász 2023 című dalról:
  Már több mint félmillióan tekintették meg a pápalátogatás ihlette Magyar fohász 2023 klipjét
 4. A 777 weblapon olvashatjuk, hogy az eutanázia körüli viták újból feléledtek, miután előző héten Portugáliában legalizálták az orvosok által asszisztált öngyilkosságot. De mit mond valójában a Katolikus Egyház erről a kérdésről?
  Valóban elvárja az Egyház hogy szenvedjünk ahelyett, hogy „méltósággal halnánk meg”?
 5. A Keresztény Élet portálon olvashatunk Kormos Csaba gesztelyi plébánosról. Szeretik a hívek, derűs természete segíti a kapcsolattartásban:
  A derű Isten ajándéka