Kitekintő 2023.máj.2.

 1. A 777 weblapon olvashatjuk Marti Zoltán riportját Dr. Birher Nándorral, amely még Ferenc pápa magyarországi látogatása előtt készült az előttünk álló látogatásról.
  Ferenc pápa megérezte, hogy a magyarok tudnak valamit
 2. A Magyar Kurír-ban olvashatjuk, hogy a Budapestről Rómába vezető repülőúton, április 30-án este Ferenc pápa üdvözölte az újságírókat és az út rövidsége miatt viszonylag röviden válaszolt kérdéseikre.
  „A mennyben beszélnek csak magyarul, mert egy örökkévalóság megtanulni”
 3. A Vatican News weblap oldalain olvashatjuk, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatásának utolsó programjaként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai karát kereste fel, ahol találkozott az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. Hozzájuk intézett beszédében „az igazság keresésének és művelésének fáradságos, kockázatos útjáról szólt:
  Megismerés és igazság az emberi közösség szolgálatában
 4. A Magyar Kurírban olvashatjuk, hogy április 28-án, magyarországi apostoli látogatásának első napján a Szentatya az egyházi szolgálattevőkkel és munkatársakkal találkozott a Szent István-bazilikában. Miközben kerekesszékben haladt az oltár felé, különleges találkozással ajándékozta meg a szegedi Kardos Mihály atyát, aki betegsége miatt mindkét lábát elveszítve maga is kerekesszékben érkezett.
  A kerekesszékes Mihály atya találkozása a pápával
 5. A pápálátogatás hivatalos dalát meghallgathatjuk a YouTube csatornán:
  Pápalátogatás 2023 – Camino, Krisztus a jövőnk!