Kitekintő 2023.máj.16.

A Katolikus Ma weblap Pünkösdi ráhangoló címmel egy online videósorozatból álló lelkigyakorlatot hirdetett. A lelkigyakorlat videói május 6-kán kezdődtek. Mivel a korábbi videók is megtekinthetők, ezért bármikor be lehet kapcsolódni. Az elmélkedéseket a Katolikus Ma YouTube csatornáján nézhetjük meg:
Pünkösdi ráhangoló
A 777 weblapon Szilágyi Anna írását olvashatjuk, melyben egy 16 éves lány élete első nagy lóversenyén nehezített körülmények között is úgy döntött, nem adja fel – bízott és győzött:
Esélytelen helyzetből győzelem – számodra is lehetséges
Ugyancsak a 777 weblapon olvashatjuk Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa vasárnap esti írását, melyben a szilárd talajról, a jó dobbantókról és a folytonos fejlődésről értekezik:
Nem az eszményekhez és ideológiákhoz kell hűnek lennünk, hanem Istenhez
Ferenc pápa megreformálja a Vatikánvárosi Állam „alkotmányát” adja hírül a Vatican News. A részleteket az alábbi linken olvashatjuk:
Ferenc pápa május 13-án új Alaptörvényt bocsátott ki
A Magyar Kurír hírt ad arról, hogy a Szentszék sajtótájékoztatóján az Evangelizáció Dikasztériuma bemutatta a tervezett projekteket és az eddig elvégzett előkészítő munkát: a hivatalos szentévi naptárat, a weboldalt és a mobilalkalmazást, továbbá bejelentette a jubileumi himnusz versenyének győztesét.
Bemutatták a 2025-ös szentév honlapját és naptárát