Kitekintő 2023.jan.24.

Az ökumenikus imahét utolsó, nyolcadik napján, január 22-én, vasárnap keresztény–zsidó imaórát tartottak Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban. A szertartást Erdő Péter bíboros, prímás és Frölich Róbert főrabbi vezette. A Magyar Kurír beszámolóját olvashatjuk az alábbi linken:
Isten népe vagyunk, egyedül nem boldogulhatunk
A 777 weblapon vasárnap esti írásában Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa ezúttal a női nem misztériumáról ír.
A női nem misztériuma – egy pap szemével
A Vatican News tudósítását olvashatjuk a vatikáni Szent Péter bazilikában vasárnap délelőtt bemutatott szentmiséről, melyet az Isten igéje ünnepén Ferenc pápa mutatott be:
Isten igéje mindenkinek szóló csodálatos ajándék
A maga után kivételes életművet hagyó művésznőre, Lukácsovics Magdára emlékezett a Keresztény Élet hírportál, aki kilencven éve Partiumban született és hat éve halt meg Németországban.
Kilencven éve született Lukácsovits Magda
2014 nyarán Anne Quéméré írónő kajakkal akart átkelni az észak-nyugati átjárón, ám a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt Kanada távoli észak-nyugati részén rekedt. Ott hallott először le Meur misszionárius atyáról, aki 1946-ban szállt partra a távoli északon, és azt soha többé nem hagyta el. A Katolikus Ma weblapon olvashatunk az írónő kalandos utazásai alapján megírt, és 2018-ban megjelent könyvről:
Az utazó, aki egy breton misszionárius nyomdokain járt a sarkvidéken