Kitekintő 2023.jan.10.

A magyar keresztény egyházak 2023-ban január 15 és 21. között tartják az ökumenikus imahetet a keresztények egységéért. Alábbiakban a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján található felhívást mutatjuk be. A letölthető anyagok között megtalálható az idei imahét füzete. Az imahét vezérfonala:
Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” (Iz 1,17)

A 777 weblapon Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa vasárnap esti lelkiségi írásában azokról ír, akikre érdemes felnéznünk, mert a boldog élet jelképei:
Az erkölcsileg legkíválóbb emberek mutatják meg a boldog életet
A Magyar Kurír oldalain Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök írását olvashatjuk: Urunk megkeresztelkedése – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 3,13–17):
Megnyílt az ég
A Vatican News-ban olvashatjuk, hogy Vízkereszt ünnepén az Úrangyala elimádkozása előtt mondott beszédében Ferenc pápa arra buzdított, hogy keressük Jézust a napkeleti bölcsekhez hasonlóan, akik egy hosszú út után megtalálták a Gyermeket és Édesanyját és befogadták „Isten meglepetését”.
Isten ajándéka, ha meg tudjuk találni a nagyságot a kicsinységben
A 777 weblapon olvashatjuk, hogy a feszültségek, azaz a stressz legtöbbünk számára egy túlságosan is ismerős küzdelem. Nem kell, hogy ez így legyen. Sokszor úgy látjuk, hogy muszáj foglalkoznunk a stresszel, de Jézus valójában szabadságot kínál nekünk minden feszültségtől az Ő békessége által:
3 tipp, hogy ne a stressz irányítsa az életedet