Kitekintő 2023.febr.27.

A Szent ImrePlébánia Nagyböjti Estéinek első időpontja március 1-jén (szerda) este 19.30-kor lesz a Szent Imre Gimnázium Dísztermében. Előadó: Steinbach József református püspök. Lelkigyakorlatának címe: Krisztus testének lélegzetvétele az imádság. Egyéb részletek az alábbi linken olvashatók:
Egy úton húsvét felé
A Magyar KurírKitekintő rovatában olvashatjuk Gájer Lászlónak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető tanárának az írását: „Ébredési tapasztalat Amerikában, az Asbury Egyetemen” címmel. Február 8-án a Hughes Auditoriumban ugyanis ébredés kezdődött. A hallgatók a szemeszter megnyitása céljából istentiszteletre gyűltek össze, ahol olyan erősen tapasztalták meg Isten jelenlétét, hogy azóta sem mentek haza:
Nincsenek ott hírességek, csak Jézus
A Katolikus ma weblap írja, hogy vannak hívők, akik nehezen hiszik el Jézus jelenvalóságát az Oltáriszentségben. Őket az a történet győzheti meg, amit Szent II. János Pál pápa 1995-ös egyesült államokbeli baltimore-i útja kapcsán mesélnek:
A tényleges jelenvalóságot „hitelesítették” a rendőrkutyák
A Vatican News hivatalos értesítése szerint Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Magyarországon április 28-a és 30-a közt Budapesten. A látogatás programjának részletei itt olvashatók:
Ferenc pápa áprilisban Magyarországra látogat
Ezért előzik meg a szentek tiszta gondolatai a megmondóemberek véleményét! címmel Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa szokásos vasárnap esti lelkiségi írását olvashatjuk a 777 weblapon a tiszta életről és a tiszta gondolatokról!
Tolsztoj egy nagyon kényes tükröt tart elénk