Kitekintő 2023.febr.20.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy „Krisztus teste” címmel nagyböjti lelkigyakorlatot szervez a Szent Imre plébánia. A lelkigyakorlatok a Szent Imre Gimnázium Dísztermében, szerdai napokon este 19.30-kor kezdődnek. Időpontjai: március 1. 8. és 29. Három püspök, három este, egy úton húsvét felé. Részletek az alábbi linken olvashatók:
Krisztus teste
A Magyar Kurír beszámolt arról, hogy a helyi egyházak világiakért felelős referenseinek nemzetközi püspöki konferenciáját tartották február 16. és 18. között a Vatikánban. A Szentatya február 18-án, szombaton délelőtt találkozott a tanácskozás résztvevőivel és hosszú beszédet intézett hozzájuk, amelyben elemezte a világi hívek feladatát az Egyházban:
Jézus sem egyedül élte meg nyilvános működését
„Ahhoz, hogy boldog lehessek, állandóan törekednem kell e boldogság felé, és meg kell értenem azt.” írja Tolsztoj a naplójában. Ehhez kapcsolódva a 777 weblapon Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa vasárnap esti írása a boldogságról, a spiritualitásról – és ennek a kettőnek a kapcsolatáról szól:
Ezért maradnak együtt akik együtt imádkoznak.
A Katolikus ma weblap Ferenc pápa gondolatait idézi, melyben arra biztatta a fiatalokat, hogy álljanak ellen a kísértésnek: Arra lettünk teremtve, hogy egymás szemébe nézzünk – ne az okos telefonjainkat bámuljuk. Nem azért teremtette a szemünket, hogy egy virtuális világot bámuljunk, amit a kezünkben tartunk.
A szemünk arra való, hogy örömet sugározzon
Szentnek kell lenni! Mindenkinek ott, ahová az Úr küldte: házastársként, nagyszülőként, kollégaként, tanárként, papként. Bese Gergő atyának a vasárnapi olvasmánnyal kapcsolatos gondolatait olvashatjuk a Vasárnap weblapon:
A szeretet gyakorlása