Kitekintő 2023.febr.14.

 1. A házasság hetéről – amely idén február 12-19—ig tart – olvashatunk a A Házasság Hete Szervezőbizottsága honlapján. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg. Részletek:
  Tudnivalók a házasság hetéről
 2. A budapesti Szent István-bazilikában „Milyen áldottak vagyunk” címmel – lelkinapot tartott a Szeretetláng mozgalom. A lelkinapon ébresztő-, bátorítást-, vigaszt nyújtó gondolatok, tanúságtevő történetek, közösen mondott imák, és énekek váltották egymást, amelyen Jim Blount exorcista atya is részt vett. Az esemény beszámolóját a Magyar Kurír oldalain olvashatjuk:
  Milyen áldottak vagyunk
 3. A Vatican News írt arról, hogy idén 31. alkalommal volt a Betegek Világnapja, melyet február 11-én, a Lourdes-i Boldogasszony ünnepén tartottak, miután Szent II. János Pál pápa 1992-ben elrendelte a világnapot. Ferenc pápa a világnapra „Viselj rá gondot!” címmel üzenetet írt:
  Az igazi szamaritánus a rászoruló gondját viseli
 4. A 777 weblapon olvashatjuk, hogy ha meggyőződéssel és teljes szívvel éneklünk Jézus hatalmáról, és dicsérjük Őt, az valódi szabadságot hozhat az életünkbe.
  A Jézust magasztaló ének nagy erőt rejt magában és szabadulást hoz
 5. A Házasság Hetéhez kapcsolódva február 14-én este 8.00 órakor tartja a Hegedűs házaspár a 39-dik online házikoncertjét. Részletek, és a megadott időpontban a koncert az alábbi YouTube linken érhető el:
  #39 Hegedűs Házikoncert
  További tájékoztatás a koncertekről:
  hegedusendre.hu