Kitekintő 2023. dec. 5.

“Advent csodás feladata, hogy felélesszük magunkban a jóság emlékeit és kinyissuk a remény kapuit.”
A Hegedűs házaspár Benedek pápa szavaival kíván áldott készületet! A következő (47-dik) házi-koncertjük december 5-én este 8 órakor kezdődik, melyre szeretettel várnak mindenkit. Műsoron Bach, Beethoven, Chopin, Mozart, Schubert művek szerepelnek.
Elérhetőség: Hegedűs Házikoncert No. 47
Telt házzal zajlott az Axioma Központ hivatalos megnyitója, ahol Földi-Kovács Andrea, az Axioma kommunikációs igazgatója, ünnepélyesen bejelentette, hogy a Központ célja Magyarország első ökumenikus hátterű keresztény agytrösztjévé válni. Az eseményről készült beszámoló:
Bemutatkozott az Axioma Központ
A Zarándok weblap ír arról, hogy a pécsi Szent István plébánia plébánosa Garadnay Balázs adventi lelkigyakorlattal jelentkezett a vasárnapi evangélium kapcsán:
Adventi ráhangoló: Ráhagyatkozás Krisztusra
A vasárnap című weblapon olvashatjuk Bese Gergő atya írását az Adventi időszak kezdetéről. Az új egyházi évben a bűnbánat lila színe köszön vissza templomainkban. Arra emlékeztet, hogy ideje lassítani, ideje ismét bűnbánatot tartani, ideje elgondolkodni az életről, jövőről, célokról.
Vigyázzatok tehát, legyetek éberek és imádkozzatok…
A 777 weblapon olvashatunk arról, hogy a főváros szívében található Budapesti Belvárosi Ferences templomban rengetegen megfordulnak, és a mostani kezdeményezés hatására még többen fognak. A szerzetesek adventtől kezdve ugyanis már napi 12 órán át gyóntatnak! (Advent idején a Katolikus Egyház különösen is fontosnak tartja, hogy a hívek a gyónás szentségében részesülve, bűneiktől megtisztulva várják a Megváltó érkezését.)
Ugyanitt olvashatunk 10 tippet is, melyet a régen gyónók számára ajánlanak:
Gyere haza! Gyónj meg!