Kitekintő 2023. dec. 26.

A Magyar Kurír beszámol arról, hogy megtelt ünneplő hívekkel a Szent Péter-bazilika december 24-én a karácsony esti ünnepi szentmisén, melyen Ferenc pápa elnökölt, és amelyet Giovanni Battista Re bíboros dékán mutatott be. A homíliát Ferenc pápa tartotta:
Jézus nem sikeres teljesítményt vár, hanem nyitott, bízni kész szívet!
A Vatican News beszámol arról, hogy szokásos karácsonyi üzenetükben a jeruzsálemi pátriárkák és a jeruzsálemi egyházak elöljárói arra emlékeztetnek, hogy maga Krisztus is nagy szenvedések közepette született és élt. Arra buzdítják a keresztényeket és minden jóakaratú embert, hogy fáradhatatlanul munkálkodjanak az igazságos békéért a Szentföldön.
A Karácsony a háború közepette is reményt kelt”
A Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatjuk, hogy pályázati támogatással lezajlottak a keresztény könnyűzenei előadók, együttesek számára készülő videofelvételek a Katakombában. A pályázat tartalma egy keresztény könnyűzenei előadóknak, együtteseknek szóló koncertjellegű videofelvétel forgatása volt, a magyar keresztény könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelésének érdekében.
Könnyűzene, fennkölt fohász – Forgatás a Katakombában
A 777 weblap beszámol az OLI által készített felmérésről. Az Országos Lelkipásztori Intézet Fábry Kornél püspök vezetésével kérdőívet készített a prédikációról. Az érdeklődést jól mutatja, hogy nagyon rövid idő alatt ötezernél is többen válaszoltak a kérdésekre, így egy nagyon hasznos és fontos látleletet kaphatnak a magyar papok a hívek részéről.
Az ideális prédikáció hossza 7 és 15 perc között van
A 777 weblap Podcast rovatában a Veletek vagyok podcast vendége Tamásné Bese Nóra, a Bethesda Gyermekkórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója. Öt gyermek édesanyja, négy diplomával – hamarosan ez a szám is ötre nő. Őszinte beszélgetés a megküzdött hitről, fiatalon köttetett házasságról, egy kórház kommunikációjáról, a hit szerepéről a gyógyulásban, megható és szomorú pillanatok feldolgozásáról – és a határok feszegetéséről. Riporter: Martí Zoltán:
Isten szeretetének megélése az intenzív osztályon