Kitekintő 2023. dec. 19.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) a Hitből pajzsot c. videósorozata keretében idén 4 arc, 4 vallomás címmel 4 új, adventi résszel jelentkezik. Az eddig megjelent három részben Máthé Zsuzsa, Fábry Kornél és Földi Kovács Andrea őszinte vallomása hallgatható meg. A sorozat részei elérhetők ezen a linken:
4 arc, 4 vallomás
A Zarándok Ma weblap a YouTube csatornáján Gegő Julianus OFM Gyergyószárhegyi ferences szerzetes aktuális adventi ráhangolóját adja közre.
Az istenkeresés belül kezdődik
Ferenc pápa december 17-én betöltötte 87. életévét. Ez a tizenegyedik születésnapja, amelyet pápaként ünnepel. A világ minden tájáról jókívánságok és imákról szóló üzenetek érkeztek az egyházfőhöz a születésnapja alkalmából. Alábbiakban a Magyar Kurír beszámolóját olvashatjuk:
Isten éltesse a Szentatyát!
Koltai Lajos filmrendező – október 23-kán New Yorkban, majd Los Angelesben bemutatott – Semmelweis című filmjének a főszereplőjével, Vecsei H. Miklóssal átélésről és az egymást átjáró, megtartó hivatásokról beszélgetett Magyar Kurír
Megtisztító üzenetek
Az ajándékok okozta öröm mulandó, azonban az ajándékozás mégis fontos üzenetértékkel bír; a hála és a szeretet kifejezésének hordozója lehet. A Váci Egyházmegyében szolgáló Kovács Zsolt atya karácsonyi írását olvashatjuk a 777 weblapon, melyben azokról az ajándékokról ír, melyek igazi jelentőséggel bírnak az életben.
Észrevesszük-e az ajándék mögött az ajándékozót