Kitekintő 2023. dec. 12.

A Normafához közeli Szent Anna-réten elkészült a Boldogságos Szűz Mária Világ Győzelmes Királynéja engesztelő kápolna. A szeplőtelen fogantatás ünnepén, december 8-án délelőtt Erdő Péter bíboros, prímás által celebrált szentmise keretében került sor az erdei kegyhely megáldására. A Magyar Kurír beszámolóját az alábbi linken olvashatjuk:
Erdő Péter bíboros megáldotta a Szent Anna-réten felépült engesztelő kápolnát
A Zarándok Podcast vendégeként Dr Csókay András betekintést nyújtott életébe és munkásságába, őszintén beszélt életének nehézségeiről, és friss nyugdíjas lévén terveiről is beszélt. Mérgelődő orvosból imádkozó orvossá váltam:
Jézus a tudományt is megváltotta, nem csak a prostituáltakat, bűnösöket
A Magyar Kurír hírt ad arról, hogy december 10-én a déli Úrangyala elimádkozásakor a Szentatya Keresztelő Szent János alakjáról elmélkedve a puszta, a csend és a szó fontosságát hangsúlyozta. Mernünk kell csendben maradni, teret adni az Istennel való találkozásnak, megszabadulni minden feleslegtől és a lényeges dolgokra összpontosítani:
Minél figyelmesebb a csend, annál erősebb a szó!
Lőw Gergely atya a 777 weblapon olvasható adventi írásában az elcsendesedésre hív bennünket – amelyen keresztül megtudhatjuk, hogy mi szívünk legnagyobb vágya!
Mit kérsz karácsonyra Jézustól?
A Vasárnap weblap pengető rovatában olvashatjuk, hogy Daddy Yankee a latin zene Puerto Ricó-i szupersztárja és a jelenleg szinte felfoghatatlan 8,3 milliárdos nézettségnél járó “Despacito” zeneszám énekese egy meglepő személyes megtéréssel vonult vissza a múlt heti vasárnapi koncertje végén: Barátaim, ez a nap számomra életem legfontosabb napja, és szeretném megosztani veletek, mert sikeres életet élni nem ugyanaz, mint céltudatos életet élni. Rájöttem, hogy mindenki számára voltam valaki, de Nélküle semmi sem voltam. “Krisztus szeret téged, Krisztus eljön újra.”
A Despacito énekese Krisztusnak adta az életét!