Kitekintő 2023.ápr.25.

A Magyar Kurír tudósít arról, hogy Ferenc pápával április 29-én este találkozik a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya. Horváth Árpáddal, a budapesti Jézus Szíve Jezsuita templom igazgatójával beszélgetett a riporter a készülődésről, és arról, hogy A Szív újság főszerkesztőjeként hogyan élte meg tavaly a személyes találkozót a Szentatyával.
Nagyon inspiráló és provokatív
Lemondani valamiről, elengedni valamit, Istennek odaadni. Úgy tűnhet, mintha szinonimák sorakoznának egymás mellett. A 777 weblap elemzése szerint viszont ha közelebbről vizsgálódunk, rájövünk, hogy nem egészen így van.
Lemondani valamiről nem ugyanaz, mint Istenre bízni.
A Katolikus ma weblap Életmód rovatában olvashatjuk Tim Drake –nek az írását, aki egy amerikai lelkigyakorlatos központ igazgatója. Szerinte a legtöbb ember arra a kérdésre, hogy „miért nem megy el egy lelkigyakorlatra”, azt válaszolja, hogy egyszerűen nincs ideje. Érdekes írásában a szerző a lelkigyakorlatos házban szerzett tapasztalatairól számol be.
Miért érdemes lelkigyakorlatra menni?
A Vasárnap weblap oldalain Molnár Miklós atya gondolatait olvashatjuk, amelyben azt elemzi, hogy a pápalátogatásnál: Ferenc pápát fogadjuk, vagy a saját kivetülésünket? A cikk elérhetősége:
Ferenc pápát fogadjuk
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából készült el a KAPP nevet viselő mobilapplikáció, amelyet immáron bárki letölthet a Play Áruházból (Android), valamint App Store-ból (IOS). Részletek a Katolikus egyház hivatalos weblapján olvashatók:
Letölthető a KAPP