Kitekintő 2023.ápr.18.

A Jézus Szíve Társasága az idén is szervez májusban egy ingyenes online női lelkigyakorlatot. A mindennapjainkról szól, amikben kimeríthetetlen gazdagság van. A lelkigyakorlat tájékoztatója és a jelentkezés az alábbi linken található:
Igent mondok női lelkigyakorlat
Húsvéti időben A Palást című 1953-as filmet ajánljuk megnézésre. Főszereplője Richard Burton. A film középpontjában Krisztus palástja áll. A film alapjául egy amerikai evangélikus lelkipásztor könyve szolgál: Lloyd C. Douglas: „És köntösömre sorsot vetettek”. A film elérhetősége:
A Palást
A Magyar Kurír oldalain olvashatunk arról, hogy, Irgalmad az egekig ér címmel rendezték meg április 15-én, szombaton az Országos Irgalmasság Konferenciát Budapesten, a budai ciszterci Szent Imre-templomban. Az esemény szervezői és koordinátorai Csillag Péter és felesége, Éva voltak.
Konferencia az irgalmasságról
A 777 weblapon olvashatunk arról, hogy milyen lesz a pápai szentmise Budapesten. Az interjú Horváth Zoltán terézvárosi plébános atyával készült, aki a vasárnapi szentmise liturgikus felelőse:
Beszélgetés a pápalátogatás egyik legfontosabb eseményéről
A Vatican News oldalain olvashatunk arról, hogy Ferenc pápa audiencián fogadott egy fejlődési problémákkal küzdő emberek családját segítő katolikus alapítványt, amely ötven éve támogatja az értelmi fogyatékos személyeket és családjaikat, hogy elősegítsék befogadásukat a társadalomba:
Az élet Via Crucis-án senki sem járhat egyedül