Kitekintő 2023.ápr.11.

A Katolikus egyház honlapján olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának közös nyilatkozata a 2023. évi Húsvét alkalmából:
Húsvéti üzenet 2023.
A Magyar Kurír oldalain olvashatjuk Görföl Tibor teológusnak, a Vigilia főszerkesztőjének, a Pécsi Tudományegyetem tanárának írását:
Van-e ára a feltámadásnak?
A 777 weblapon Marti Zoltán riportját olvashatjuk Keresztes Ilonával. A korábbi kiváló rádiós újságíró a Katolikus Szeretetszolgálat által elindított USPACE.hu csapatának közösségét vezeti. Az USPACE.hu néven indított új kezdeményezésben a 10 és 20 év közötti fiatalokat szeretnék megszólítani – tabuk nélkül. A beszélgetésen Keresztes Ilona, Takács-Váry Zita és Szlávik Bence szakmai csoportvezető vettek részt::
A fiatalok jók és nagyon kell őket szeretni!
A pápa húsvéti Urbi et Orbi üzenete olvasható a Vatican News honlapján, melyben a pápa arra bíztat, hogy
Sietve járjuk be a béke és a testvériség ösvényeit
A KÉSZ internetes JEL folyóiratának oldalain olvashatjuk Makláry Ákos írását, mely szerint a feltámadt Jézus több alkalommal is így köszöntötte tanítványait: Békesség nektek!. Biztosan sokan elgondolkodtak már azon, miért éppen így, ezekkel a szavakkal? A Megváltó betlehemi születésekor is ez volt az első köszöntés: „Dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek.”
Békesség nektek!