Kitekintő 2022.szept.27.

Online lelkigyakorlatok

 1. Felhívjuk a figyelmet egy ingyenes online lelkigyakorlatra, amelyet a Jézus Szíve Társaság szervez. A 8 napos, online teremtésvédelmi lelkigyakorlat 2022. október 3-tól 11-ig tart. A jelentkezők napi egy levelet fognak kapni, ezen kívül a lelkigyakorlat semmilyen kötelezettséggel nem jár. Igazából egy szemlélődő jelenléthez szeretné a jelentkezőket segíteni. A jelentkezés az alábbi linken történik:
  Online teremtésvédelmi lelkigyakorlat
 2. Egy másik online lelkigyakorlatra is felhívjuk a figyelmet: szeptember 30-án pénteken 19 órakor (életkori korhatár nélkül) online Szentlélek Szeminárium indul a karizmatikus körökben ismert Búzaszem Közösség ( buzaszemkozosseg@gmail.com ) felhívása alapján.
  A 9-11 alkalomból álló online szeminárium foglalkozásai pénteki napokon 19 órakor lesznek. Vezetők: Szulyovszky János és Szilvi. A részvétel feltétele: Legalább egy alkalom személyes jelenlét Budapesten.
  Jelentkezni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet:
  Jelentkezési lap

 Weblap szemle

 1. Sok oka lehet annak, ha valakit nehéz szeretnünk. Jézustól mégis egyértelműen azt a feladatot kaptuk, hogy szeressünk mindenkit, hiszen „ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmat érdemeltek?”. De mit tehetünk, hogy jobbak legyünk ebben? A 777 weblapon három jótanácsot kapunk egy katolikus paptól!
  Hogyan szeressünk valakit, akit nehéz szeretnünk?
 2. A Keresztény Értelmiségiek Szövetség (KÉSZ) – Jel internetes újságjának a Lelkiség rovatában olvashatunk egy cikket Thuránszky István evengélikus lelkésztől. Cikkében leírja, hogy sok ember az életben a „hogyanra” keresi a választ, Jézus pedig a „miértre” válaszol.
  Hogyan és miért?
 3. Az Őrtüzek Imádság Háza „Jöjjön el a Te országod” címmel 8 hetes közbenjáró imádságot szervez a magyar nemzetért és Európáért, 2022. október 2-tól november 26-ig. A részletek és a letölthető dokumentumok elérhetők:
  Jöjjön el a Te országod
 4. Ismét felhívjuk a figyelmet a közelgő népszámlálásra. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) arra buzdít minden magyar katolikust, hogy bátran vállalja vallási hovatartozását. A népszámlálás első szakasza október 1–16. között zajlik, amikor minden Magyarországon élő személy online töltheti ki a népszámlálási kérdőívet. A további információk elérhetők az MKPK honlapján:
  Népszámláláskor valljuk meg, hogy katolikusok vagyunk!