Kitekintő 2022.szept.20.

Hírek az Imádság Házából. Az Őrtüzek Imádság Háza október elejétől indít egy 8 hetes imahadjáratot, melyhez egyénileg otthon, vagy az imádság házában személyesen is lehet csatlakozni. A szervezők a 8 boldogság felhívásaira fűzik fel ezt a 8 hetet. Kérjük, hogy Isten országa, az Ő igazsága valósuljon meg közöttünk. Az előzetes tájékoztatás az alábbi linken olvasható:
8 hetes imahadjárat
A Magyar Katolikus Egyház honlapján olvashatjuk, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) álláspontját a magyarországi népszavazással kapcsolatban. 2022. október 1. és november 28. közötti népszámlálás lesz Magyarországon. Az MKPK arra buzdít minden magyar katolikust, hogy bátran vállalja vallási hovatartozását:
Katolikusok vagyunk
A Magyar Kurir katolikus portál beszámol a Forráspont rendezvényről, melyet szeptember 17-én a budapesti BOK-csarnokban tartottak:
Szabad az életünknek örülni, mert örömre vagyunk meghívva
A 777 weblapon vasárnap esti lelki írásában Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa az imádságról – és annak helyéről – elmélkedik Tolsztoj naplója alapján: nem az a cél, hogy szerelmesek legyünk az imádkozásba, a szertartásba, a szavakba, a rítusokba – hanem az élő Istenbe.Ne az imába légy szerelmes, hanem Istenbe