Kitekintő 2022.okt.4.

Az Őrtüzek Imádság Háza szervezésében „Jöjjön el a Te országod” címmel a 8 hetes közbenjáró imádság a magyar nemzetért és Európáért most kezdődik. (2022. október 2-tól november 26-ig). A jelentkezők mostantól kezdve nyolc héten át, hetente egyszer egy rövid buzdítást kapnak az imára az aktuális “boldogságmondások”-kal kapcsolatban. Az embernek olyan boldogságok felé kell fordulnia, ami Isten szerint is az, és azokban minden esetben meg kell látnia Isten ajándékozó szeretetét. Az imákhoz egy PDF formátumban letölthető segédlet is megtalálható az alábbi linken:
Jöjjön el a Te országod
A Katolikus Ma weblap lelkiség rovatában olvashatunk arról, hogy minél inkább megköszönjük Istennek, amit értünk tett, annál inkább megteremtjük a további áldások feltételeit. Pio atya egyik utolsó élő lelki fia, aki 82 évesen is folytatja szolgálatát, beszél és ír Pio atyáról. Könyvében olvasható az alábbi gondolat: Pio atya szerint „van egy bűn, amelyet Isten nehezen bocsát meg: az ember hálátlansága.” Majd hozzátette: „De Ő tud várni.”
Ezt a bűnt nehéz megbocsátani – bár Isten tud várni
Május mellett október is a Szűzanya hónapja. Október 7-én van Rózsafüzér Királynőjének az ünnepe. A hónap első napján, október 1-jén a Rózsafüzért Imádkozók XIII. országos találkozóját tartották meg a budapesti Rózsafüzér Királynéja-templomban. Az eseményről a Magyar Kurír beszámolóját olvashatjuk:
„A Szűzanyával imádkozó szív könnyebben talál utat Istenhez”
Szilágyi Anna beszámolóját olvashatjuk a 777 weblapon Kozma-Vízkeleti Dánielnek a családterapeuta- és klinikai szakpszichológusnak a Brain Bar fesztiválon tartott előadásáról. Az előadás témái többek között: Miért ennyire nehéz ma párt találni? Hogyan és mikor érdemes leválni a szüleinkről? Átírhatók-e a családi minták vagy a tudattalanunkban rögzülve ugyanazt fogjuk folytatni, amit korábban láttunk?:
„Arra figyelj, ami összeköt, ne arra, ami szétválaszt!”