Kitekintő 2022.okt.25.

október 28. – 2022. október 30. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesznek a VIII. Keresztény film- és könyvnapok. A belépés a rendezvény minden programjára ingyenes!
A helyfoglalás érkezési sorrendben, a szabad helyek erejéig lehetséges.
A részletes programot az alábbi tájékoztatón olvashatjuk:
VIII. Keresztény film- és könyvnapok
Az Őrtüzek Imádság Háza szervezésében a „Jöjjön el a Te országod” című közbenjáró imádság – a magyar nemzetért és Európáért – aktuális (harmadik) boldogságmondása: Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert majd eltelnek vele. (Mt 5,6)
Részletek
A Magyar Kurír beszámolóját olvashatjuk arról, hogy „Babasirató” névvel virtuális emlékfalat hozott létre a meg nem született babák hozzátartozói számára a kárpátaljai Család és Élet Egyesület a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának életvédő munkacsoportjával együttműködve. Ezeknek a babáknak nem adatott saját sírhely a temetőben. Ezen a helyen viszont nevet adhat neki a hozzátartozó, és felteheti emléktábláját az emlékfalra – akár egy személyes üzenettel együtt. Részletek:
Babasirató – Virtuális emlékfalat kaptak a meg nem született gyermekek
A 777 weblapon olvashatunk arról, hogy már nemcsak a hírekből halljuk, hanem egyre többször a saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy elért minket a klímaváltozás. Így volt ez a nyári súlyos aszályoknál is. Kelemen László atyával a 777 PODCAST Rólunk szól című adásában arról beszélgettünk, mit lehet tenni a mindennapokban azért, környezettudatosabban éljünk, mit jelent a teremtésvédelem, és miért érdemes ennek az értékrendjét már gyerekkorban átadni.
Teremtésvédelem: mindannyiunk ügye