Kitekintő 2022.nov.22.

Az Őrtüzek Imádság Háza szervezésében a „Jöjjön el a Te országod” című 8 hetes közbenjáró imádságának utolsó hetében az aktuális boldogságmondás: Boldogok, akiket az igazság miatt üldöznek, mert övék a mennyek országa. (Mt 5,10)
A Részletek
A 777 weblapon Papp Miklós vasárnap esti írásában ismét Tolsztoj naplójára reflektál: amely azt a kérdést feszegeti, hogy milyen az igazi és a hamis imádság, és baj-e, ha bevonjuk az érzékeket? A cikk elérhetősége:
Az érzékek felajzása még nem imádság
A Magyar Kurír beszámol arról, hogy El Greco festőművész nagyszabású életmű-kiállítását láthatjuk a Szépművészeti Múzeumban. Sok mindent ki lehetne emelni a hihetetlenül gazdag kiállítási anyagból. A cikk csak ízelítőt ad erről, ezért mindenképpen érdemes venni a fáradságot, és megtekinteni a tárlatot, hiszen a személyes élményt semmi sem pótolhatja.
A múzeumi világ egyik állócsillaga – El Greco a Szépművészetiben
A Magyar Kurírban olvashatjuk, hogy a Gável testvérek – az Eucharist együttes alapítói – szentmisével és ünnepi koncerttel adtak hálát 25 éves keresztény könnyűzenei szolgálatukért november 13-án, vasárnap este a Mátyás-templomban. A szentmisét Varga László püspök betegsége miatt a jubiláló testvérpár idősebbik bátyja, Gável Henrik mutatta be.
Eucharist – A név kötelez!
A Vatican News beszámol arról, hogy Krisztus Király vasárnapján, az Asti városának székesegyházában bemutatott szentmise végén – a helyi egyházakban megtartott ifjúsági világnap alkalmából, – az Úrangyala elimádkozásakor Ferenc pápa köszöntötte a fiatalokat, valamint ismét imákat kért a meggyötört Ukrajnáért, továbbá a gázai övezetben bekövetkezett tűzvész áldozataiért.
A fiatalok valósítsák meg a béke álmait!