Kitekintő 2022.nov.15.

Az Őrtüzek Imádság Háza szervezésében a „Jöjjön el a Te országod” című közbenjáró imádság – a magyar nemzetért és Európáért – aktuális boldogságmondása: Boldogok a békeszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni. (Mt 5,9)
A Részletek
A 777 weblapon Papp Miklós vasárnap esti írásában az irgalmasság testi cselekedetei mellett a lelkire is figyelmeztet mindannyiunkat – természetesen Tolsztojt idézve:
Botrány, ha az embernek csak a testi szükségleteire vagyunk tekintettel
A Vasárnap weblapon olvashatjuk, hogy a Kovács K. Zoltán Alapítvány és a Szikra ProjektKeresztény könnyűzenei workshopot szervezett, amelyen Fábry Kornél atya is előadást tartott. „Olyan zenét kell játszani és olyan éneket énekelni, amely Jézusnak is tetszik.” – emelte ki. Előadásának címe:
Be szeretném temetni az árkokat
A Keresztény Élet portál írásai között olvashatunk az ima erejéről.A cikk írója felteszi a kérdést: Hiszel-e az ima erejében? Abban, hogy amikor Jézushoz imádkozunk szükségeinkben, Ő megsegít? Több millió eset volt már, ami ezt bizonyítja. Mi is tudnánk életünkből erre példát mondani. Van, hogy valamiért nagyon sokáig, kitartóan (Lk 18,1–8) kell imádkozni.
Ima és megtérés.
A Magyar Kurír tudósít arról, hogy november 13-án, – a szegények világnapján – a Szentatya ünnepélyes szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilikában. Beszédét azzal fejezte be, hogy: „Nem tehetünk úgy, mint azok, akikről az evangélium beszél, hogy csak csodáljuk a templom szép köveit, de nem ismerjük fel Isten igazi templomát,az embert, a férfit és a nőt, különösen a szegényt, akinek arcában, történetében, sebeiben ott van Jézus.”
Minden válság lehetőséget kínál a növekedésre!