Kitekintő 2022.márc.29.

Ha valaki ismer kárpátaljai magyar, vagy magyarul tudó menekülteket, vagy itt lakókat, jó lenne, ha tudnának arról, hogy Majnek Antal nyugalmazott munkácsi püspök úr nekik tart lelki napot Budapesten április 2-án szombaton a józsefvárosi templomban. Egy ottani ismerős kérte, hogy osszuk meg ezt a hírt, hogy az érintettek tudomást szerezzenek róla.
Antal atya lelki napjára szóló meghívó a csatolt plakáton olvasható.

A Magyar Kurír tudósít a Szentatya március 27-én az Apostoli Palota ablakából elimádkozott déli Úrangyala imájáról. A vasárnapi evangéliumhoz kapcsolódóan azt hangsúlyozta, hogy nekünk is a mennyei Atyához hasonló irgalmassággal kell egymáshoz fordulnunk. Ismételten imádkozott a békéért, és a háború azonnali befejezését sürgette:
Eljött az idő, hogy kitöröljük a háborút az emberiség történelméből!
A 777 weblap Filmajánló rovatában Lee Srobel: Egy oknyomozó újságíró interjúi a történelem legnagyobb rejtélye körül című könyvének filmes változatáról olvashatunk, amely 2017-ben készült el. A Jézus-dosszié film egy izgalmas oknyomozás az evangélium igazsága után, miközben betekintést nyerhetünk egy házasság hullámvölgyébe:
A Jézus-dosszié
A feliratos film megnézhető a YouTube csatornán az alábbi címen:
A Jézus-dosszié film

Sok-sok döntést hozunk mindennapjaink során: a hivatásban, a magánéletben és a társadalom tagjaiként egyaránt. Dönt és KÉSZ címmel indított beszélgető-sorozatot a KÉSZ debreceni csoportja és Debrecen város önkormányzata. Az első alkalommal szakmai, magánéleti, politikai és hitbéli döntésekről beszélgetett Azbej Tristan, Böjte Csaba, Papp László és Makláry Ákos. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) weblapján megnézhetjük az első beszélgetésről készített videót:
Dönteni vagy nem dönteni?